beograd

Цена: 6100.00ден.

 

БЕЛГРАД

НОВИ САД – СОМБОР

БЕЛГРАД: Сместен на вливот на реката Сава во Дунав, град со богата историја.

НОВИ САД: Сместен на реката Дунав, познат по Петроварадинската тврдина.

СОМБОР: Град на фијакерите, град на тамбурашка музика и Етно Салаши.

21.10.2017 Поаѓање за Белград во  00.30 часот, преку граничниот премин Табановце со попатни одмори.Пристигнување во Белград во утринските часови, разгледување на градот со локален водич: плоштадите Теразије, Славија, храмот Свети Сава, булеварот и плоштадот на Револуцијата, тврдината Калемегдан каде ќе се посетат Римскиот бунар, Воениот музеј, Споменикот на победникот итн.Слободно време за индивидуални прошетки низ центарот на градот по улицата Кнез Михајлова и Калемегдан, па продолжување за Нови Сад со попатна посета на трговскиот шопинг центар –аутлет во Инџија. Сместување во хотел во центарот на Нови Сад. Ноќевање.

22.10.2017 Појадоказгледување на Нови Сад со  локален водич:улицата на Јован Ј. Змај, Дунавската улица - пешачка трговска зона, Владичанскиот двор, плоштадот со Градското собрание и католичката црква, Петро- варадинската тврдина... Слободно попладне во Нови Сад и прошетка во центарот на градот.Ноќевање

23.10.2017 Појадок После појадокот факултативен излет до Сомбор и обиколка на центарот на градот со пајтони – фијакери (во зависност од временските услови), а потоа посета на “Дида Хорњаковиот ” Салаш – каде имаме пречек со домашна ракија и богат ручек со специјалитети на Војводинската кујна и домашни пијалоци (неограничено), во незаборавен амбиент придружуван од тамбурашка музика. Попладнето поаѓање за Македонија и пристигнување  во Прилеп во ноќните или раните утрински часови на 24.10.2017.

 

ЦЕНА6100 денари

               

Во цената се вклучени следните услуги:

· автобуски превоз на дадената релација

· сместување во хотел со 3* - 2 ноќевања со појадок

· разгледување на Белград и Нови Сад со локален водич

· лиценциран придружник на аранжманот

 Во цената не се вклучени следните услуги:

· здравствено патничко осигурување - 200 денари

· посета на Сомбор-возење со пајтони-фијакери и  богат Салашки ручек со неограничени пијалоци и тамбурашка музика  - 25 евра

· влезници за посетите во локалитетите и другите културни споменици

 

      Напомена: Рок на пријавување до 16.10.2017 година.

    Збогатете ги вашите доживувања со едно незаборавно патувањe.

    За овој аранжман важат општите услови за патување на Т. А. Бран Tурс.

Т. А. “БРАН ТУРС” - ПРИЛЕП