МЕТЕОРА и ТРИКАЛА  Божиќен Забавен парк 03.12.23

Сподели :

Facebook
Twitter
LinkedIn

МЕТЕОРА и ТРИКАЛА

 Божиќен Забавен парк

03.12.2023

03.12.2023 Поаѓање во 5 часот пред агенција Бран, се патува преку граничниот премин Меџитлија – Ники, преку Птолемаида – Гревена со попатни паузи. Пристигнување на Метеорите, област  Тесалија, која ја красат гигантски карпи, на кои се изградени средновековни Манастири со висина од 100 – 150 м. Некогаш Биле 24, но денес се активни само 4 – 5. Ќе се посети најголемиот манастир Голема Метеора и еден од најубавите манастири – Варлаам. Потоа се оди за Трикала каде секоја година се одржува манифестација по повод Божиќните празници, каде има Волшебен Божиќен Забавен парк за деца но и за возрасни. Таму ќе се видат: Куќата на Дедо Мраз, Куќата на џуџињата, на самовилите, фабрика за чоколади, слаткарница, пошта, музеј и пазар на печурки, бунар на желби, лизгалиште… Попладнето околу 18.00 часот заминување за Македонија и пристигнување во вечерните часови.

ЦЕНА 1200 ДЕНАРИ
деца со родители до 12 години – 900 денари

 

Во цената е вклучено:

– Автобуски превоз на дадената релација

– лиценциран придружник на екскурзијата

 

Во цената не е вклучено:

 – задолжително патничко здравствено осигурување = 60 ден.до 65 години, 120 денари до 70 години, и 300 ден.до 80 год.

– влезници за манастирите се плаќа на лице место.

 

Збогатете ги вашите доживувања со едно незаборавно патување.

За овој аранжман важат општите услови за патување на Т. А. Бран и СКТМ.

          Т. А. Бран – Прилеп

Останати Понуди