САРАЕВО 8МИ МАРТ 2024

Сподели :

Facebook
Twitter
LinkedIn

САРАЕВО
МОСТАР – ВИШЕГРАД – МОКРА ГОРА

 

07.03.2024 Поаѓање за Сараево во 20 ч., се патува преку граничниот премин Табановце па низ Србија со попатни паузи.

08.03.2024 Во утринските часови пристигнување во Сараево и разгледување на градот со локален водич: народниот театар, градското собрание, па се оди пеш по Башчаршија, Којунџилук, Еврејскиот Храм Величенствената Газихусербегова џамија, Катедралата… Сместување во  хотел. Слободно попладне во Баш Чаршија. Ноќевање.

09.03.2024 Појадок. Факултативно излет до Мостар со попатна посета на Врело Босне и  Мостот на Неретва – познат од 2 – та светска војна од Битката на Неретва и Стариот мост на Неретва во Мостар – симбол на градот.Попладнето враќање во Сараево. Факултативна вечера во ресторан со музика. Ноќевање.

10.03.2024 Појадок. Поаѓање за Вишеград каде ќе се види Мостот на “Дрини Чуприја” изграден од Мехмед Паша Соколовиќ, како и “Андричев град” – повторно дело на Емир Костурица – како би требало да изгледа средновековен Вишеград. Потоа продолжување за Мокра Гора – каде се најдува Музејот на отворено – Дрвениот град на Емир Костурица, како единствената туристичка – музејска железница “Шарганска Осмица”. Поаѓање за Македонија, ноќно возење со попатни паузи.

11.03.2024 Пристигнување во Македонија во утринските часови.

 

ЦЕНА: 6800 ден. за резервација и уплата од 30% до 15.02.2024
 Редовна цена  7800ден.

промо цената е валидна до 22.02.2024

  

Во цената е пресметано:

  • превоз со туристички автобус
  • сместување во хотел со Walter 4* на база 2 ноќевања со појадок
  • разглед на Сараево со локален водич
  • попатна посета на Андрич град, Вишеград, Мокра гора и Дрвен град
  • организација и придружник на патувањето


Во цената не е пресметано:

  • патничко и здраствено осигурување – без франшиза – 200 ден (до 65 год.), 350 (до 70год.)
  • факултативен излет до Мостар -20 еур
  • факултативна вечера во ресторан со музика(без пијалок) – 20 еур
  • влезници за културно историските споменици

 

За реализација на програмата потребен е минимун од 40 патници.
Напомена: Рок на пријавување до 01.03.2024 година.
Збогатете ги вашите доживувања со едно незаборавно патување.
Т. А. БРАН ТУРС Ви го честита 8 – ми Март – денот на жената.
За овој аранжман важат општите услови за патување на Т. А. Бран Турс и СКТМ.

                                                                                      Т. А. Бран Турс- Прилеп

 

 

 

Останати Понуди