СПЛИТ 8МИ МАРТ 2024

Сподели :

Facebook
Twitter
LinkedIn

СПЛИТ

ДУБРОВНИК – ШИБЕНИК – МАКАРСКА ТРОГИРКРКА

 

1 ден 07.03.2024 Поаѓање од пред агенција во 18.00 часот со туристички автобус, преку Албанија, Црна Гора за Хрватска, ноќно возење со попатни паузи.

2 ден 08.03.2024 Утрото пристигнување во Ц. Гора: Св. Стефан, Будва пa се преминува Бока – которскиот залив, па Херцег Нови се оди према Хрватска -Дубровник, околу пладне пристигнување во Сплит, разгледување на Сплит со локален водич: Диоклецијановата Палата, Катедралата на Свети Дује, плоштадот, Променадата – Рива… Сместување во хотел и слободно попладне во Сплит. Ноќевање.

3 ден 09.03.2024 Појадок. Целодневен факултативен излет до: Трогир каде ќе се видат: Катедралата Свети Ловре, палатата Чипико, тврдината Камерленго, кулата св. Марко… Шибеник при што ќе се видат: Катедралата св. Јаков – која е под заштита на УНЕСКО а на 10 км. се најдува Националниот парк *Крка* со познатите слапови на реката Крка и нивна посета. Враќање во Сплит. Ноќевање.

4 ден 10.03.2024 Појадок.Слободно предпладне во центарот на Сплит.Поаѓање за Дубровник преку Гусарскиот град Омиш, па посета на Макарска – прошетка по шеталиштето-Рива и долж Ривиерата поминувајќи покрај убави летувалишта (Башка вода, Подгора), пристигнување во Дубровник,кратко разгледување на стариот дел на градот:Плаца,цр.Св. Влах,Онофриевата чешма,Орландовиот столб,Градскиот звонарник,Палатата Спонза, Катедралата…Потоа се оди преку Црна Гора со попатна пауза во Будва, па преку Албанија, ноќно возење со попатни паузи.

5 ден 11.03.2024 Пристигнување во Прилеп во раните утрински часови.

         

Цена: 7900 ден.,за резервации и уплати од 30% до 15.02.24г.

Редовна цена 8900ден.

промо цената е валидна до 22.02.2024

Во цената се пресметани следните услуги:

– превоз со туристички автобус

– сместување во хотел  на база 2 н/п

– разгледување на Сплит со локален водич

– попатни посети на Макарска и Дубровник

– организација и придружник на патувањето

 

Во цената не е пресметано:

– патничко и здравствено осигурување – без франшиза – 250 ден

– факултативен излет со локален водич+превоз:Трогир,Крка и Шибеник-20€+влез во Крка-10€

– влезници за културно – историските споменици

 

Напомена: Рок на пријавување  до 01.03.2024 година.

За овај аранжман важат општите услови за патување на Т. А. Бран Турс и СКТМ

Збогатете ги вашите доживувања со едно незаборавно патување.

Т. А. БРАН ТУРС Ви го честита денот на Жената “8 ми Март”

                                                                                  

 Т. А. ”Бран Турс” – Прилеп                                                                            

Останати Понуди