САРАЕВО 8МИ МАРТ

Сподели :

Facebook
Twitter
LinkedIn

САРАЕВО
МОСТАР – ВИШЕГРАД – МОКРА ГОРА

 

09.03.23 Поаѓање за Сараево во 20 ч преку граничниот премин Табановце па низ Србија со попатни паузи.

10.03.23 Во утринските часови пристигнување во Сараево и разгледување на градот со локален водич: Врело Босне, Грбавица, народниот театар, градското собрание, па се оди пеш по Башчаршија, Којунџилук, Еврејскиот Храм Величенствената Газихусербегова џамија, Катедралата… Сместување во  хотел. Слободно попладне. Ноќевање.

11.03.23 Појадок. Факултативно излет до Мостар со попатна посета на Мостот на Неретва – познат од 2 – та светска војна од Битката на Неретва и Стариот мост на Неретва во Мостар – симбол на градот.Попладнето враќање во Сараево. Факултативна вечера во ресторан со музика. Ноќевање.

12.03.23 Појадок. Поаѓање за Вишеград каде ќе се види Мостот на “Дрини Чуприја” изграден од Мехмед Паша Соколовиќ, како и “Андричев град” – повторно дело на Емир Костурица – како би требало да изгледа средновековен Вишеград. Потоа продолжување за Мокра Гора – каде се најдува Музејот на отворено – Дрвениот град на Емир Костурица, како единствената туристичка – музејска железница “Шарганска Осмица”. Поаѓање за Македонија, ноќно возење со попатни паузи.

13.03.23 Пристигнување во Македонија во утринските часови.

 

ЦЕНА: 6600 ден. промо цена за резервации до 10.02.2023, редовна цена  7600ден.

 

  

Во цената е пресметано:

  • превоз со туристички автобус
  • сместување во хотел со 4* на база 2 ноќевања со појадок
  • разглед на Сараево со локален водич
  • организација и придружник на патувањето


Во цената не е пресметано:

  • патничко и здраствено осигурување – без франшиза – 200 ден
  • факултативен излет до Мостар -20 еур
  • факултативна вечера во ресторан со музика(без пијалок) – 20 еур
  • влезници за културно историските споменици

 

За реализација на програмата потребен е минимун од 40 патници.
Напомена: Рок на пријавување до 01.03.2023 година.
Збогатете ги вашите доживувања со едно незаборавно патување.
Т. А. БРАН ТУРС Ви го честита 8 – ми Март – денот на жената.
За овој аранжман важат општите услови за патување на Т. А. Бран Турс и СКТМ.

                                                                                      Т. А. Бран Турс- Прилеп

Останати Понуди